Welk plan moet ik kiezen?

Dit wordt door veel factoren bepaald, maar we hebben geprobeerd het eenvoudiger te maken.

De keuzen hang voornamelijk af van een paar factoren:
Server gebruik
Hoeveelheid spelers
Hoeveelheid plugins / mods

Server gebruik
Met server gebruik bedoelen we hoe de server gebruikt gaat worden. Als je een server koopt om met een paar vrienden survival te spelen, zou 1GB budget al genoeg zijn. Maar als je het gaat gebruiken voor snelle PvP gevechten met custom enchants zouden we premium aanbevelen.

Hoeveelheid spelers
Dit hangt af van hoe veel spelers je verwacht op je server. Als er meer spelers zijn, moet je ook meer RAM hebben. Een algemene regel is 1GB RAM voor 15 spelers.

Hoeveelheid plugins / mods
De hoeveelheid plugins of mods die je op je server wilt heeft veel impact op hoe veel RAM je nodig gaat hebben. Over het algemeen, gebruiken mods veel RAM. Voor een modded server raden we minstens 6GB RAM, als je een modpack gebruikt. Maar dit is wel verschillend per modpack.
De hoeveelheid RAM die plugins verbruiken verschilt heel veel, maar een algemene regel is 30 plugins voor 1GB RAM. Dit kan uitzondering hebben als de plugins heel klein of heel groot zijn.

We hopen hier mee een beter overzicht te maken op welk plan je moet kiezen, maar als je het nog niet zeker weet, dan kan je altijd een livechat openen in de rechtste hoek van de website om het aan ons te vragen.